Îngrijirea vârstnicilor semi-independenți – Ce presupune?

O bătrânețe ușoară, fără griji și fără povara activităților de zi cu zi este visul oricărui vârstnic. Pentru vârstnicii semi-independenți, acest lucru este posibil în cadrul centrului Perla Senior, unde personalul calificat se va ocupa de toate activitățile de rutină pentru părintele sau bunicul internat. Asta înseamnă că rezidentul nu trebuie să își mai facă griji pentru spălatul vaselor sau al hainelor, mersul la cumpărături, gătitul sau mersul la doctor și nici pentru facturi sau alte lucruri ce îi îngreunează viața.

Viața într-un cămin de bătrâni este mai ușoară, datorită ajutorului pe care rezidenții îl pot primi la orice oră din zi și din noapte, pentru orice problemă. Nimic nu se compară cu siguranța de a ști că persoana dragă are mereu pe cineva la dispoziție să o ajute și că este îngrijită la standarde înalte.

Ca acasă, dar mai bine

La Perla Senior rezidenții se bucură de camere spațioase cu lumină naturală, paturi confortabile și podele anti-alunecare, dotări moderne cu TV cablu, internet și telefon. Fiecare cameră are baie proprie și un acces facil către restul zonelor prin lifturile interioare, lucru benefic pentru persoanele cu dizabilități. Acest confort este sporit de climatizarea individuală, dar și de vederea superbă pe care o oferă ferestrele mari, către lacul Snagov.

Starea fizică, energia și atmosfera în care locuiește pot influența psihicul unui vârstnic, de aceea prezența într-un cămin de bătrâni, curat și confortabil, alături de persoane de vârstă apropiată, îi va îmbunătăți moralul. Posibilitatea de socializare, de participare la jocuri sau activități de grup, chiar și mâncatul alături de alte persoane contează enorm pentru cineva de vârstă înaintată.

Fiecare rezident primește cea mai bună îngrijire și este asistat în toate activitățile la care are nevoie, de la îmbrăcat, la igienă sau deplasare și mâncat. Personalul nostru este răbdător și înțelegător și îi va oferi persoanei dragi respectul și atenția de care are nevoie pentru a trece prin fiecare zi cu optimism, demnitate și efort minim.

Mai mult timp pentru sine

Pentru că toate celelalte griji dispar atunci când devii parte din comunitatea Perla Senior, tot ce rămâne este timp liber pentru odihnă, prietenie, pasiuni și sănătate. Dacă sănătatea le permite, vârstnicii se pot implica în activitățile recreative organizate în centru: jocuri de societate, activități recreative și de stimulare cognitivă și emoțională, mersul la cinematograful interior sau să își urmeze propriile pasiuni sau hobby-uri: desen, pictură, lucru manual.

Alimentație personalizată

Activități de rutină și care ne pot părea neînsemnate durează mai mult la o persoană vârstnică, ceea ce înseamnă că îi vor consuma mai multă energie. O alimentație echilibrată și pliată pe nevoile personale va contribui la alungarea oboselii, îmbunătățirea moralului și la sentimentul general de satisfacție.

Restaurantul centrului nostru primește zilnic ingrediente proaspete pe care le prepară în mod atent, după nevoile și interdicțiile fiecărui rezident, transformându-le în preparate gustoase, sănătoase. Ținem cont de ce are și ce nu are voie să consume fiecare senior și oferim o alimentație personalizată, sățioasă și nutritivă.

Servicii medicale și îngrijire de înaltă calitate

Rezidenții căminului de bătrâni sunt monitorizați (puls, tensiune, temperatură) în mod regulat și de fiecare dată când este nevoie, iar parametrii sunt notați la dosarul personal. Asistentele și infirmierele aflate non-stop la cămin se asigură că cei internați își urmează tratamentele și le stau la dispoziție 24/7 pentru orice problemă. Acestea pot recolta analize pentru testări. Datorită unui sistem de brățări speciale pe care le poartă, conectate la fiecare cameră, asistentele pot fi apelate în caz de urgență, prin simpla apăsare a unui buton. Pe lângă sarcinile de zi cu zi, preluăm și grija pentru siguranța persoanei dragi și o transformăm în prioritatea noastră.

La centru se află și o echipă de specialiști în gimnastică medicală și fizioterapeuți pentru bătrânii care se recuperează după o accidentare sau o intervenție chirurgicală și au nevoie de exerciții speciale, alături de personal calificat.

Pe lângă monitorizare și tratarea problemelor fizice, centrul nostru oferă și consiliere psihologică, pentru ca vârstnicii să poată discuta despre emoții, stări și gânduri cu un specialist. Pentru cei care își doresc, pot cere consiliere duhovnicească.

Vă stăm la dispoziție pentru orice întrebări ați avea despre căminul de bătrâni Perla Senior și serviciile oferite. Trebuie doar să ne contactați telefonic la 0786 311 311 sau completând formularul: