10 motive pentru care să alegi un cămin de bătrâni

Atunci când vă aflați în situația de a apela la un cămin de bătrâni pentru o persoană dragă din viața dumneavoastră, alegerea este, de cele mai multe ori, una foarte dificilă. Sunt multe întrebări care apar și sunt întrebări pentru care nu știți unde să căutați un răspuns.

Vă prezentăm 10 motive pentru care un cămin pentru seniori este o alegere potrivită și sigură pentru dumneavoastră și persoana dragă și vă ajutăm să identificați care sunt cele mai importante aspecte de care trebuie să țineți cont.

1. Personal specializat în îngrijirea persoanelor vârstnice

Un cămin de bătrâni oferă unul dintre cele mai importante beneficii când vine vorba de îngrijirea vârstnicilor: personal specializat în acest domeniu, pregătit să lucreze cu persoane în vârstă, care se confruntă cu diverse probleme și care au nevoie de atenție și grijă sporită. Oricât de mult grijă și atenție îi puteți acorda persoanei dragi, de cele mai multe ori, este dificil să-i oferiți îngrijirea de care are nevoie, tocmai pentru că nu aveți cunoștințele necesare în îngrijire. La Perla Senior, cămin de bătrâni București – Snagov, personalul este atent la nevoile rezidenților noștri, mereu pregătiți să răspundă necesităților acestora, astfel încât rezidenții să nu simtă că cei din jurul lor depun un efort semnificativ pentru a avea grijă de ei, așa cum se poate întâmpla când aceștia  sunt îngrijiți acasă de familie. Personalul nostru este specializat și atent instruit, astfel încât să cunoască nevoile fiecărui rezident în parte și să-i poată veni în ajutor în funcție de necesitățile sale.

2. Spații special amenajate pentru persoanele vârstnice

Odată cu înaintarea în vârstă, deplasarea, dar și hrănirea sau spălarea pot să devină mai dificil de realizat. De aceea, spațiile în care locuiesc seniorii trebuie să fie adaptate necesităților pe care aceștia le au. Un cămin de bătrâni le oferă condițiile potrivite, de la suprafețe anti-aderente, lifturi, până la paturi medicale pentru persoanele care au nevoie de îngrijire specială. Atunci când seniorii sunt îngrijiți acasă, este destul de dificil să reamenajați spațiul astfel încât să fie unul propice atât pentru ei, cât și pentru restul familiei. Uneori, este necesar să faceți schimbări în ceea ce privește pardoseala, patul, masa sau obiectele sanitare din baie, acest lucru fiind greu de realizat și necesitând mult efort din partea dumneavoastră. Un cămin de bătrâni are deja toate aceste amenajări și oferă spații special pregătite pentru diverse tipuri de îngrijire. La Perla Senior, cămin de bătrâni București – Snagov, am pregătit fiecare spațiu special pentru rezidenții noștri, astfel încât ei să se bucure de un loc luminos, mare, dar și adaptat cerințelor seniorilor.

3. Un spațiu propice de socializare

Atunci când alegeți un azil de bătrâni pentru cineva drag, trebuie să vă gândiți că o să-i oferiți și un spațiu în care poate să socializeze, să fie alături de persoane apropriate ca vârstă, cu care poate să discute despre micile bucuri, despre pasiuni pe care le au sau persoane cu care pot să povestească amintiri. Socializarea la vârste mai înainte este foarte importantă, uneori esențială pentru ca seniorii să-și păstreze optimismul și buna dispoziție. Atunci când nu au persoane în jur cu care să discute, care să le înțeleagă nevoile, aceștia tind să se retragă, să devină triști și chiar să le fie afectată sănătatea. Perla Senior este locul perfect pentru vârstnici. La noi interacțiunea cu ceilalți rezidenți este încurajată, ne dorim să-i facem să zâmbească, să lege prietenii, să se poată atașa de ceilalți și să se simtă în siguranță. Activitățile pe care le realizăm pentru seniori sunt atât pentru o singură persoană, cât și pentru grupuri de persoane, având în vedere starea de spirit a fiecărui rezident, uneori aceștia preferând liniștea și să lucreze singuri și, alteori, dorind să fie înconjurați de alte persoane.

4. Alimentație potrivită pentru nevoile fiecărui senior

Într-un azil de bătrâni, totul este adaptat nevoilor pe care aceștia le au. Alimentația este foarte importantă pentru vârstnici și trebuie să respecte îndeaproape indicațiile medicului specialist și să țină cont de restricții alimentare pe care fiecare persoană în parte le are. Atunci când îngrijiți o persoană vârstnică acasă, poate fi destul de dificil să gătiți întotdeauna mâncare special adaptată nevoilor sale. Mai mult, gătind doar pentru o persoană, mâncarea poată să nu fie suficient de diversificată și să fie servit de mai multe ori același fel de mâncare pentru a nu o irosi. La un cămin de bătrâni acest lucru nu este o problemă.

Noi, la Perla Senior, gătim întotdeauna diversificat astfel încât să acoperim toate nevoile alimentare pe care le au rezidenții noștri și avem un plan alimentar alcătuit de către bucătarii și medicii noștri. Oferim 3 mese pe zi și două gustări prin care asigurăm necesarul de nutrienți pe care rezidenții noștri îl au.

Puteți citi mai multe informații despre alimente recomandate persoanelor vârstnice în articolul nostru.

5. Activități recreative

Activitățile prin care seniorii se relaxează și se bucură de aer curat, de oamenii din jur sunt un alt beneficiu pe care un cămin de bătrâni îl oferă. De exemplu, la Perla Senior, cămin de bătrâni București – Snagov, ne preocupă foarte mult activitățile recreative pentru rezidenții noștri. Realizăm terapie ocupațională prin activități recreative și de stimulare cognitivă și emoțională. Astfel, seniorii noștri pot să participe la jocuri de șah, table, rummy, cărți și se pot destinde atât în interiorul căminului, cât și în aer liber, azilul dispunând de o suprafață de 10.000 mp de grădină. Mai mult, căminul de bătrâni este dotat cu un cinematograf unde rezidenții pot să vizioneze filme și să se destindă împreună. Zilele de naștere sunt momente de sărbătoare la Perla Senior, când ne bucurăm de celebrarea unor frumoase vârste pe care seniorii noștri le împlinesc și sărbătorim împreună aceste momente speciale.

6. Îngrijire medicală de specialitate

Medici specialiști vin periodic pentru a verifica starea de sănătate a seniorilor atunci când aceștia se află într-un cămin de bătrâni. Puteți avea siguranța că persoana dragă este atent monitorizată și că medicii acordă atenția necesară pentru ca tratamentul și îngrijirea acesteia să fie adecvate și adaptate nevoilor pe care le are. La Perla Senior, ne ocupăm de monitorizarea parametrilor fiziologici, a diurezei și a scaunului astfel încât să ne asigurăm întotdeauna că sănătatea rezidenților noștri este una bună. Mai mult, oferim servicii de oxigenoterapie, aqua gym și gimnastică medicală, acestea îmbunătățind starea fizică a seniorilor și ajutând la menținerea activă a acestora. Medici specialiști se ocupă de monitorizarea stării de sănătate a rezidenților, având siguranța că persoana dragă se află pe mâini bune la noi.

7. Consiliere psihologică și duhovnicească

Pentru seniori, este foarte important să se bucure de liniște sufletească și să aibă o stare de spirit bună. De cele mai multe ori, atunci când aceștia sunt îngrijiți acasă, nu beneficiază de ajutor specializat pentru a-și vindeca rănile sufletești. Într-un cămin de bătrâni cum este Perla Senior, consilierea psihologică și duhovnicească este asigurată. În acest fel, rezidenții noștri pot să lucreze cu problemele pe care le au și pot să se destăinuie cuiva atunci când simt că-i apasă ceva și nu se pot deschide în fața celor din jur. Credem că liniștea sufletească a unei persoane este esențială și ne îngrijim permanent să le oferim rezidenților noștri acest lucru.

8. Spațiu exterior pentru relaxare

Cele mai multe cămine de bătrâni, dispun de o grădină și/sau terasă unde rezidenții pot să iasă la aer. Este un aspect foarte important de care ar trebui să țineți cont atunci când alegeți un cămin de bătrân, în defavoarea îngrijirii la domiciliu. Aerul curat și soarele ajută foarte mult seniorii atât din punct de vedere fizic, cât și psihic. La Perla Senior, veți găsi din belșug aer curat și zonă verde, o reală bucurie pentru seniorii noștri. Departe de agitația orașului și aproape de natură, este o oază de liniște în care seniorii se pot relaxa, pot admira natura și frumusețea sa și se pot conecta cu tot ce e în jur. Căminul dispune de o grădină de 10.000 mp și deschidere către lacul Snagov, astfel că rezidenții noștri se pot bucura de o priveliște superbă și liniștitoare.

9. Monitorizare 24/7

Azilele de bătrâni sunt special concepute pentru a putea oferi vârstnicilor siguranță și protecție. Atunci când îngrijești pe cineva acasă poate fi foarte obositor să supravegheați persoana respectivă permanent și, de cele mai multe ori, timpul nu vă permite asta. La Perla Senior, rezidenții noștri sunt supravegheați tot timpul, asigurându-ne că nu au probleme de sănătate și că suntem acolo când au nevoie de ajutorul cuiva. Mai mult prin sistemul Nurse Call, pot chema o persoană oricând au nevoie. Pentru seniori este foarte important să știe că se pot baza întotdeauna pe ajutorul cuiva și că nu sunt singuri în cazul în care au o urgență, nu se simt bine sau au nevoie să se deplaseze și nu pot face acest lucru singuri. Acest lucru le creează un confort de care au nevoie pentru a fi liniștiți. Astfel, un cămin de bătrâni, fiind special organizat astfel încât să poată asigura monitorizarea tuturor rezidenților săi și să-i ajute să se simtă în siguranță, reprezintă o opțiune foarte bună atunci când o persoană vârstnică din viața dumneavoastră nu reușește să se descurce singură sau când dorește să nu locuiască singură.

10. Somn liniștit

Într-un cămin de bătrâni, orele de somn sunt atent respectate și întregul program este organizat astfel încât rezidenții să se poată odihni suficient și în voie. Somnul este foarte important pentru sănătatea și liniștea persoanelor vârstnice. De aceea, azilele de bătrâni oferă liniște în orele de somn și nu numai, se asigură că mesele sunt stabilite în funcție de orele de somn și că nu intervin alte activități peste acestea. La Perla Senior, ne-am dorit întotdeauna să le oferim rezidenților noștri toate condițiile pentru ca ei să fie liniștiți să se bucure de tot ce-i înconjoară. De aceea, aerul curat, zona liniștită, mesele regulate și respectarea programului sunt câteva aspecte cu ajutorul cărora ne asigurăm că rezidenții noștri se bucură de un somn și o odihnă corespunzătoare. Puteți regăsi mai multe informații despre importanța somnului în viața seniorilor în articolul nostru despre acest subiect.

Înainte să luați decizia de a îngriji seniorii din viața dumneavoastră acasă sau de a apela la un cămin de bătrâni, trebuie să luați în calcul toate cele 10 aspecte pe care vi le-am prezentat mai sus. Analizați dacă există o persoană care să supravegheze permanent seniorii, dacă aveți spațiul special adaptat pentru nevoile sale, dacă puteți să mergeți periodic cu aceștia la medici specialiști, dacă puteți să le oferiți mâncare adaptată nevoilor lor și dacă timpul vă permite acest lucru și, foarte important, dacă seniorii din viața dumneavoastră se bucură de socializare și au un cadrul prielnic în care să se vadă cu alte persoane de vârsta lor. La Perla Senior le oferim rezidenților noștri sentimentul de acasă, de la camerele luminoase și spațioase, grădina verde și priveliștea lacului, până la întreg personalul care este specializat în îngrijirea seniorilor și știu cum să le ofere sentimentul de apartenență și de siguranță.

Anii senectuții sunt de multe ori dificili, dar, dacă seniorii se află într-un loc potrivit nevoilor pe care le au, această perioadă din viața lor devine una foarte plăcută și plină de mici bucurii. Vă așteptăm la Perla Senior, cămin de bătrâni București – Snagov pentru a vă convinge că un azil pentru seniori este o alegere foarte bună pentru oamenii dragi din viața dumneavoastră.