Despre azilele de bătrâni există multe mituri și percepții greșite, care îi împiedică pe oameni să facă alegerile potrivite. Acestea pot fi alimentate de stereotipuri, frici sau informații incorecte. În realitate, azilele de bătrâni, precum Perla Senior, cămin de bătrâni București-Snagov, sunt facilități speciale care oferă îngrijire și asistență bătrânilor care au nevoie de sprijin în activitățile zilnice sau de îngrijire medicală pe termen scurt, mediu sau lung. Însă, din cauza lipsei de informare, mulți oameni au impresii incorecte despre azilele de bătrâni.

În acest articol, vom examina 8 mituri comune despre azilele de bătrâni și vă vom prezenta perspectiva Perla Senior în ceea ce privește veridicitatea lor ca parte din experiența de zi cu zi la un cămin de bătrâni lângă București. Este important să obținem o înțelegere corectă și realistă a acestor facilități, pentru a ne forma o opinie bazată pe fapte și pentru a oferi sprijin adecvat bătrânilor care au nevoie de îngrijire într-un azil de bătrâni.

1. Azilele de bătrâni sunt locuri triste și sumbre, unde oamenii sunt neglijați și abuzați.

Aceasta este o generalizare negativă care nu se aplică tuturor azilelor de bătrâni. La Perla Senior, cămin de bătrâni București-Snagov și centru acreditat și licențiat, asigurăm un personal dedicat și profesionist care își face treaba în mod corespunzător și care oferă îngrijire de calitate, garantând siguranța și bunăstarea rezidenților. Personalul Perla Senior se asigură în permanență că toți rezidenții noștri primesc îngrijire și atenție de înaltă calitate. Printre facilitățile noastre de care vârstnicii beneficiază și prin care ne asigurăm că le oferim sprijinul și atenția necesară menționăm personalul nostru  disponibil 24/7 pentru a ajuta rezidenții în orice moment, faptul că fiecare cameră este dotată cu un buton care poate fi folosit în cazul unei situații de urgență, rezidenții care nu se pot hrăni singuri sunt ajutați de către personalul nostru, iar cei care au dificultăți motorii sunt însoțiți pentru a preveni riscul de cădere sau accident.

Când știi că e momentul să vii la un cămin de bătrâni?

2. Oamenii ajung în azile de bătrâni doar pentru că nu sunt iubiți sau nu sunt îngrijiți de familiile lor.

Există multe motive pentru care oamenii ajung în azile de bătrâni. Deși unele persoane pot ajunge în azile de bătrâni din cauza lipsei de sprijin din partea familiilor lor, acesta nu este singurul motiv. Alte motive pot include:

  • probleme de sănătate care necesită îngrijire specializată
  • nevoi speciale de îngrijire care nu pot fi îndeplinite la domiciliu
  • lipsa resurselor financiare pentru a asigura îngrijirea adecvată la domiciliu
  • absența familiilor care să poată să îi îngrijească

Să îi asiguri persoanei dragi o îngrijire într-un cămin de bătrâni premium ca Perla Senior este, dimpotrivă, un semn de iubire și grijă, nicidecum nepăsare sau indiferență.

3. Toți bătrânii din azile sunt bolnavi sau incapabili să se îngrijească singuri.

Există bătrâni care se îngrijesc de ei înșiși și care doar au nevoie de asistență în anumite activități de rutină, astfel încât să își poată petrece zilele odihnindu-se mai mult sau făcând activități plăcute. Unii vârstnici au nevoie de sprijin și ajutor pentru administrarea medicamentelor, îngrijirea personală sau în urma unor accidente – toate aceste servicii fiind incluse în pachetele oferite de către Perla Senior, cămin de bătrâni premium lângă București. Pentru fiecare pacient asigurăm îngrijire adaptată nevoilor individuale ale acestuia: independentă, semi-independentă sau total dependentă.

Dacă cineva drag are nevoie de ajutor după o accidentare și doriți să aflați mai multe informații despre ce înseamnă recuperarea medicală într-un cămin de bătrâni, puteți citi articolul nostru de pe blog Recuperare medicală pentru vârstnici: ce oferă Perla Senior.

Primesc rezidenții dintr-un cămin de bătrâni din Snagov îngrijirea necesară?

4. Îngrijitorii din azile sunt nepăsători și nu își fac treaba în mod corespunzător.

Acesta este cu siguranță un mit și doar un mit. Majoritatea îngrijitorilor din azile sunt profesioniști dedicați, care își fac treaba în mod corespunzător și îngrijesc bătrânii cu respect și compasiune. Este important să se acorde atenție selecției și formării adecvate a personalului în azilele de bătrâni pentru a asigura o îngrijire de calitate și siguranță rezidenților. Vârstnicii cazați la Perla Senior, cămin de bătrâni de București-Snagov, au parte de atenție și de empatie zi de zi, zâmbetul acestora fiind cel mai important lucru pentru noi. Personalul nostru specializat are experiență și înțelege nevoile celor cazați, fiind disponibil la orice oră din zi și din noapte pentru asistență. Aceștia se asigură că seniorii își respectă mesele, că își iau la timp medicamentele și îi încurajează să participe la activități, pentru a se simți cât mai aproape de sentimentul de „acasă”.

Majoritatea angajaților din azilele de bătrâni sunt persoane dedicate și profesioniste, care se îngrijesc de bunăstarea rezidenților. La căminul de bătrâni Perla Senior de lângă București, personalul este instruit să ofere îngrijire și asistență de calitate, să asigure siguranța și confortul rezidenților, să răspundă la nevoile lor emoționale și să ofere sprijin în activitățile zilnice.

5. Bătrânii din azile sunt lăsați de izbeliște și nu au activități sau socializare.

Aceasta este o percepție incorectă. Azilele de bătrâni pot oferi o varietate de activități recreative, sociale și de dezvoltare personală pentru rezidenți. Acestea pot include exerciții fizice, activități artistice și culturale, petrecerea timpului în aer liber, socializare cu alți rezidenți și chiar participarea la evenimente comunitare. Azilele de bătrâni încearcă să creeze un mediu stimulant și să promoveze interacțiunea socială pentru a menține o calitate bună a vieții pentru bătrânii lor rezidenți. La căminul de bătrâni Perla Senior punem accent pe comunicarea și interacțiunea între seniori, pentru că înțelegem impactul singurătății în rândul vârstnicilor și cât le poate dăuna în viața de zi cu zi. Ca să înțelegeți mai bine ce înseamnă singurătatea în rândul bătrânilor, puteți citi aici mai multe informații despre cauzele și recomandările pentru a depăși perioadele dificile din viața seniorilor.

Chiar dacă există unele azile care pot avea un aspect mai sobru, multe azile de bătrâni sunt locuri frumoase și au o ofertă largă de activități pentru persoanele în vârstă. Acestea pot oferi programe recreative variate, cum ar fi yoga, muzică live, dans sau activități de grup, care pot încuraja socializarea și interacțiunea între rezidenți. De asemenea, multe azile, printre care și Perla Senior, centru acreditat și licențiat, au facilități precum grădini, spații de relaxare și săli de jocuri unde rezidenții pot petrece timpul liber în mod plăcut și distractiv. Terapia pentru vârstnici prin artă este o altă metodă eficientă prin care aceștia sunt stimulați și își pot petrece timpul cu folos într-un cămin de bătrâni, fiind un subiect despre care am oferit mai multe informații în articolul nostru.

6. Azilele de bătrâni sunt scumpe și inaccesibile pentru toată lumea.

Deși îngrijirea într-un azil de bătrâni poate fi costisitoare, există opțiuni și facilități cu diferite niveluri de costuri, iar unele azile de bătrâni pot oferi opțiuni de plată pe baza veniturilor sau a asigurărilor de sănătate ale rezidenților. Există, de asemenea, programe și facilități finanțate de guvern sau organizații non-profit care pot oferi asistență financiară sau reduceri de costuri pentru a face îngrijirea în azilele de bătrâni mai accesibilă pentru anumite persoane. Este important pentru cei ce au nevoie de un astfel de serviciu să investigheze și să se afle despre opțiunile de finanțare disponibile în zona locală pentru a face o alegere corectă.

Este important să fim conștienți de faptul că azilele de bătrâni pot varia în ceea ce privește calitatea, costurile și serviciile oferite. Este esențial să se facă cercetări înainte de a lua o decizie și să se discute cu personalul azilului pentru a asigura îngrijirea adecvată și siguranța bătrânilor noștri. La Perla Senior, azil de bătrâni București-Snagov, vă așteptăm oricând la o vizită pentru a vă prezenta pachetele pe care vi le putem oferi.

Cum își petrec timpul bătrânii de la un cămin de bătrâni din București?

7. Viața la un azil înseamnă izolare socială.

Se crede adesea că rezidenții azilului de bătrâni sunt izolați social și nu mai au contact cu lumea exterioară, ceea ce poate duce la sentimente de singurătate și depresie.

Deși este adevărat că unii rezidenți din azilele de bătrâni pot simți o oarecare izolare socială la început, majoritatea azilelor de bătrâni depun eforturi pentru a promova interacțiunea socială și activitățile recreative. La Perla Senior, cămin de bătrâni București-Snagov, rezidenții sunt încurajați să mențină legătura cu familiile și prietenii, să participe la activități de grup și să își păstreze interesele și hobby-urile, pentru a se acomoda cât mai ușor. Zonele recreative sunt gândite ca să stimuleze apropierea, iar numeroasele jocuri disponibile au scopul de a-i aduce împreună pe rezidenți în pasiunile lor. Prin intermediul acestor facilități ne dorim să gestionăm cât mai bine și să diminuăm izolarea socială, ca rezidenții noștri să se simtă cât mai fericiți.

Cum sunt tratați vârstnicii dintr-un cămin de bătrâni lângă București?

8. Bătrânii din azile sunt lăsați să se simtă inutili și lipsiți de demnitate.

Majoritatea azilelor de bătrâni depun eforturi pentru a promova o atmosferă de respect, demnitate și îngrijire pentru rezidenți. Personalul calificat de la Perla Senior, azil de bătrâni lângă București, este instruit să trateze rezidenții cu respect și să le ofere sprijinul emoțional și fizic de care au nevoie. Pe lângă îngrijirea fizică, promovăm menținerea demnitatății, a respectului și a autonomiei rezidenților. De asemenea,  asigurăm confidențialitatea, respectarea intimității și dreptului la autonomie în luarea deciziilor referitoare la viața personală și îngrijire medicală. Totodată, personalul azilului de bătrâni București-Snagov abordează rezidenții cu respect și îi ajută să se simtă apreciați și valoroși.

Părerile despre azilele de bătrâni nu sunt lipsite de mituri și prejudecăți și este important să se ia în considerare informații corecte și să se înțeleagă realitățile acestor facilități. Este importantă analizarea ofertei și a firmei și vizita în azil înainte de a lua o decizie privind îngrijirea vârstnicilor, pentru a obține o înțelegere clară și realistă a serviciilor, costurilor și a modului în care acestea pot satisface nevoile individuale ale persoanelor în vârstă. La Perla Senior, vă așteptăm la o vizionare oricând doriți pentru a afla toate detaliile cu privire la ce presupune șederea la un azil de bătrâni, îngrijire, vizite, activități, alimentație și condiții.

Programați chiar acum o vizită!