Micile accidente domestice se pot înmulți sau agrava pe măsură ce o persoană înaintează în vârstă. Acestea se întâmplă din cauza deteriorării vederii sau a echilibrului sau a lipsei de putere pentru a face lucrurile cu care erau obișnuiți. Atunci când o afecțiune se agravează, vârstnicul va avea nevoie de recuperare medicală pe termen scurt sau mediu sau chiar de îngrijire permanentă pentru a-și putea continua viața într-un mod satisfăcător.

Dacă un vârstnic necesită o perioadă de recuperare după o accidentare sau chiar o operație, este important ca aceasta să se facă într-un mod corect și constant, până la atingerea unei condiții fizice optime. Când recuperarea a fost făcută corespunzător, vârstnicul poate avea o viață mai bună sau poate trăi mai mult decât ar fi făcut-o fără ajutorul unui specialist. La Perla Senior – cămin de bătrâni București – Snagov suntem pregătiți pentru a oferi îngrijirea corespunzătoare persoanelor vârstnice care se află în perioada de recuperare medicală.

Timpul în care se simte rău și încearcă să revină la viața de dinainte de accidentare sau de intervenția chirurgicală este dificil și apăsător pentru vârstnic, dar și pentru familia acestuia. De multe ori, recuperarea include nu doar partea medicală, ci și îngrijirea propriu-zisă a persoanei: igiena corporală, mersul la toaletă, prepararea meselor sau îngrijirea locuinței sunt doar câteva dintre aspectele de care familia trebuie să țină cont dacă alege să se ocupe la domiciliu de îngrijirea celui drag. Atunci când cei dragi nu pot să îi ofere personal aceste lucruri părintelui sau bunicului aflat într-o situație delicată, pot apărea sentimente de rușine sau neputință care, pentru început, pot fi un lucru normal. Rațional însă, deciziile trebuie luate pentru bunăstarea tuturor și pentru a-i oferi vârstnicului o îngrijire corectă, de la o persoană cu experiență și/sau un specialist. Schimbările de acest fel afectează ambele tabere, însă în mod diferit.

Vârstnicii, de exemplu, sunt uneori reticenți la schimbări și se vor adapta greu la noul aranjament. Lipsa mobilității, imposibilitatea de a merge singuri la toaletă sau de a se spăla, mâncarea gătită de altcineva și prezența în casă a unui străin (kinetoterapeut, asistentă, infirmieră) sunt doar câteva dintre aspectele pe care trebuie să le accepte în noul rol de „pacient”. Dacă optați pentru îngrijirea la domiciliu trebuie să vă așteptați la o rezistență din partea vârstnicului și la multe refuzuri, precum și să fiți pregătiți să oferiți argumente zi de zi.

Familia, pe de altă parte, se poate confrunta cu situații în care trebuie să facă alegeri complicate și să își schimbe programul după necesitățile persoanei suferinde. Sentimentul de datorie față de părinte sau bunic primează în astfel de scenarii, însă calitatea îngrijirii trebuie să fie mai importantă decât nevoia de a lua parte personal la tot ce se întâmplă. Astfel, trebuie să faceți un pas în spate și să vă puneți încrederea într-o persoană sau un grup de persoane care știu ce fac, au experiență și se vor dedica în fiecare acțiune care îl implică pe cel drag.

Pentru că deplasarea de la și către un centru de recuperare poate consuma mai mult timp și energie și este uneori incomodă, o alegere mai potrivită pentru perioada de convalescență sau recuperare medicală a vârstnicilor este un cămin de bătrâni. Perla Senior – cămin de bătrâni București – Snagov oferă servicii de recuperare medicală pe termen scurt sau mediu pentru vârstnicii care au nevoie de ajutor să se refacă după diverse accidentări sau intervenții chirurgicale. Personalul nostru este experimentat și are pregătirea necesară să îngrijească corespunzător seniori cu diverse afecțiuni, pentru ca aceștia să aibă o calitate mai bună a vieții și, de ce nu, să-și revină complet și să se întoarcă la viața de dinainte. În același timp, dacă părintele sau bunicul va avea nevoie de îngrijire pe termen lung sau îngrijire permanentă, ne vom ocupa cu aceeași dedicare și îi vom oferi o ședere pe cât se poate de plăcută, confortabilă și sigură la căminul nostru de bătrâni.

Ce înseamnă recuperarea unui vârstnic la un cămin de bătrâni?

Pentru ca o persoană vârstnică să se refacă complet sau să aibă măcar o viață decentă după o experiență traumatică, precum un accident sau o operație chirurgicală, recuperarea medicală trebuie să urmeze un curs constant și să fie executată corespunzător, cu ajutorul unui specialist. Atunci când pacientul este cazat într-un centru pentru vârstnici, precum căminul Perla Senior, accesul la aceste servicii va fi facil, iar disconfortul cauzat de deplasări la centre speciale, inexistent.

Perla Senior –  cămin de bătrâni București – Snagov oferă posibilitatea refacerii fizice într-un mediu controlat, sub supravegherea personalului calificat, fără distrageri și după un program bine stabilit.

Printre beneficiile recuperării medicale unui vârstnic într-un cămin de bătrâni se numără:

 • Îngrijirea de foarte bună calitate, prin personalul calificat, aparaturile și facilitățile moderne;
 • Supravegherea constantă și posibilitatea de intervenție în cazul unei situații urgente sau grave;
 • Lipsa grijilor pentru persoana dragă, dar și a persoanei dragi pentru activități de zi cu zi: deplasare, igienă, gătit sau curățenie;
 • Recuperarea medicală propriu-zisă este completată de terapie ocupațională, activități recreative și cognitive, dar și consiliere psihologică sau duhovnicească;
 • Accesul la mese sănătoase, adaptate nevoilor fiecăruia și care pot spori vindecarea prin aportul necesar de anumite vitamine sau minerale;
 • Aflându-se constant printre persoane de vârste apropiate, vârstnicul se va implica inevitabil în discuții sau activități, care îi pot ridica moralul și îi pot îmbunătăți starea de spirit și sănătatea psihică. Singurătatea la vârstnici este o problemă serioasă și poate înlesni procesul de recuperare.

Recuperarea medicală propriu-zisă poate îngloba mai multe aspecte ale corpului. În primul rând, dacă vârstnicul a trecut printr-o accidentare sau o intervenție chirurgicală ortopedică, va avea nevoie de exerciții care să îl ajute să își recapete mobilitatea în zona sau membrul respectiv. După vindecarea osului și aprobarea medicului, dar și după dispariția durerilor intense, pacientul va fi nevoit să realizeze, sub supravegherea și îndrumarea unui specialist, o serie de mișcări și exerciții. Nivelul de intensitate și numărul de repetiții, dar și gradul de complexitate a exercițiilor vor crește pe măsură ce vârstnicul își recapătă puterea și mobilitatea, dar și încrederea în sine. O parte dintre cei care se confruntă cu situații traumatice își recapătă mai greu încrederea de a folosi din nou membrul cu probleme sau de a se deplasa și este nevoie de un specialist dedicat și empatic, care să le ofere sprijin pentru a avansa și a se reface corespunzător. Foarte important în procesul de vindecare este ca pacientul să înțeleagă că schimbările vor veni treptat și că trebuie să fie răbdător atât cu corpul, cât și cu mintea.

Este de reținut că sedentarismul, uneori confundat cu odihna, nu este recomandat în astfel de situații, chiar dacă poate părea cea mai firească alegere. Pentru că nu au dureri atunci când nu se mișcă, pacienții vor avea tendința să nu facă mișcare mai mult decât le cer nevoile de bază, însă acest lucru poate înrăutăți afecțiunile și vor îngreuna viața. Mobilitatea se construiește exersând, chiar dacă apar durerea și disconfortul și doar exersând vârstnicul se va simți din ce în ce mai bine.

În al doilea rând, o altă parte a recuperării medicale presupune încurajarea proceselor cognitive și antrenarea creierului. Persoanele care se recuperează după un AVC vor avea nevoie, în funcție de gravitatea cazului, de ședințe de logopedie, terapie ocupațională și alte servicii prin care să își poată recăpătă mobilitatea în anumite zone ale corpului sau controlul asupra corpului și a întregii vieți.

Pentru că suntem un cămin de bătrâni de top de lângă București, vârstnicii care necesită recuperare medicală și vor fi internați la noi, vor beneficia de cele mai bune servicii:

 • Cazare într-un cămin de bătrâni de lux, în regim de hotel de 4 stele, cu camere curate, spațioase și luminoase, dotate cu baie și aer condiționat. Perla Senior – cămin de bătrâni București – Snagov are lifturi și este adaptat nevoilor vârstnicilor, cu balustrade de susținere și podele anti-alunecare.
 • Ne ocupăm de personalizarea alimentației, pentru ca fiecare afecțiune să fie combătută cât mai eficient și vindecarea să se facă cu tot ajutorul posibil. Vârstnicii vor fi serviți cu mâncare sănătoasă, plină de vitaminele și mineralele importante pentru fiecare dintre ei, astfel încât să se simtă bine și să se poată concentra cu adevărat pe recuperare.
 • Oferim asistență 24/7 și sprijin în activitățile de zi cu zi pe care vârstnicul nu le poate întreprinde singur, de la igienă corporală și ajutor la mers, până la schimbarea așternuturilor ori de câte ori este nevoie. Astfel, rezidentul nu va trebui să depună mai mult efort decât este nevoie și își poate concentra energia pe activitățile de recuperare, dar și pe odihnă.
 • Servicii medicale profesioniste, prin care vârstnicul beneficiază de consultații, fișă medicală actualizată la zi, recuperare fizică și terapii. Tratamentul pe care îl urmează persoana dragă i se va administra la timp, respectând indicațiile medicului.

Când este cazul să apelați la un cămin de bătrâni pentru recuperarea medicală a părintelui/bunicului?

Fiți sigur că ați luat decizia corectă să apelați la un cămin de bătrâni de lângă București care să vă ajute în recuperarea medicală a persoanei dragi. Dar când știți că este cazul să apelați la serviciile unor profesioniști?

 1. Când părintele sau bunicul urmează să treacă printr-o operație chirurgicală și va avea nevoie de recuperare medicală și îngrijire atentă pentru o perioadă scurtă sau lungă de timp. Contactați-ne din timp și organizați totul pentru când vârstnicul va ieși din spital;
 2. Când vârstnicul a suferit un AVC sau un infarct și trebuie asistat permanent pe durata recuperării;
 3. Când, din diverse cauze, a suferit o amputare și nu aveți timpul sau pregătirea necesară să îl puteți îngriji și ajuta să se acomodeze la noul stil de viață;
 4. Când, din diverse cauze, a suferit o paralizie și necesită sprijin și îngrijire permanentă până la refacere, pe o perioadă nedeterminată sau pentru totdeauna.

Perla Senior, cămin de bătrâni București – Snagov oferă servicii de recuperare medicală pentru vârstnici care suferă de diverse afecțiuni și pentru care familia nu se poate ocupa personal. Acest lucru nu înseamnă că vârstnicul este mai puțin important în viața lor sau că îl abandonează, ci dimpotrivă, este un act de iubire, prin care aleg să îl lase pe mâinile unor persoane cu experiență și care îi pot oferi cea mai bună îngrijire. Un cămin de bătrâni este un loc special, pozitiv și frumos, în care un vârstnic se poate simți demn și se poate recupera, ca să își poată trăi mai departe viața. Ne concentrăm zilnic eforturile pentru a destrăma stereotipurile despre căminele de bătrâni și ne dorim ca toți cei care au cu adevărat nevoie de ajutor, să apeleze la servicii de specialitate pentru îngrijirea celor dragi, fără să se teamă că fac o alegere greșită sau de ce vor spune cei din jur.